ua en ru

Аналітика ринку Форекс на 17 червня 2014 р

Євро на Форекс намагається знайти опору у вівторок, 17 червня, і до 14:00 за київським часом досяг рівня 1,356 дол. США.

Євро на Форекс намагається знайти опору у вівторок, 17 червня, і до 14:00 за київським часом досяг рівня 1,356 дол. США. Учасники торгів на ринку Форекс намагаються зняти перепроданность з валюти.

Новини ринку Форекс. Понеділок, 16 червня, був ознаменований хвилею побоювання з приводу стабільності відновлення світової економіки. Все це зробило певний вплив на валюти і буде продовжувати залишатися основним каталізатором рухів в найближчі дні, вважає керівник аналітичного департаменту ІК "Golden Hills-Капітал АМ" Наталія Самойлова. Параевро/долар на Форекс змогла відновитися від ранкових мінімумів, завдяки появі повідомлень про те, що кілька представників ЄЦБ засумнівався в необхідності такої швидкої реалізації програми кількісного пом'якшення. Додатковим чинником підтримки стали звістки про те, що МВФ також понизив прогнози по темпах зростання ВВП США з 2,8% до 2,0%.

Траєкторія глобальних ринків на початку нового тижня складалася з огляду на зростаючі геополітичні ризики. Зокрема, розвиток конфлікту в Іраку і безвихідь в російсько-українських газових переговорах значно збили апетити інвесторів щодо ризикових активів і вилилися в зниження по широкому спектру індексів, валют і спредів EM, відзначає аналітик банку "Зеніт" Кирило Сичов.

У США ж настрої інвесторів на Форекс вдалося підтримати непоганим травневих звітом про стан промисловості, а також червневим індексом ділової активності штату Нью-Йорк, значення яких дещо перевищили очікування інвесторів. Підтримку прибутковості UST надають стартующее у вівторок дводенне засідання FOMC, а також МВФ, знизив у своєму звіті довгострокові прогнози зростання американської економіки. Десятирічні UST на цьому тлі понеділок завершили на позначці 2,60%. У вівторок США належить публікація травневих даних про інфляцію, а також блоку даних про житловому секторі, які остаточно оформлять очікування відносно результату засідання за ставкою.

Як зауважує трейдер банку "Глобекс" Артем Гитес, тиждень на ринку Форекс почалася передбачувано. Експерт підкреслює, що ріст геополітичної напруженості у світі змушує виходити з ризикових активів. Євро на Форекс додаткову підтримку надає рішення ЄЦБ, зроблену минулого тижня. Тому з відкриття у вівторок пара євро/долар на ринку Форекс стала знижуватися. Звіт про інфляцію також не сприяв зміцненню євро. Але після виступу представників фінансової влади єврозони пара на Форекс почала зростати. Було заявлено, що ЄЦБ не буде поспішати з кількісним пом'якшенням. Виступ представника Німеччини про перспективи німецької економіки взагалі було повно оптимізму.