ua en ru

Аналітичний огляд ринку Форекс на 24 січня 2014 р

Слабкі дані статистики, опубліковані в четвер в США і КНР, підняли вартість євро на Форексі.

Слабкі дані статистики, опубліковані в четвер в США і КНР, підняли вартість євро на Форексі. Повсюдно звучать припущення, що прийдешній рік може принести максимальне уповільнення другої економіки світу, продукують побоювання щодо загальносвітових перспектив.

Новини ринку Форекс. Згідно з останніми даними, зростання промислового виробництва в США в січні 2014 р. сповільнилося вперше за три місяці, в той час як кількість первинних заявок на допомогу з безробіття, навпаки, знову стало рости. Аналогічні дані з Китаю виявилися нижчими за прогнози, що викликає серйозне занепокоєння аналітиків. В результаті до 06:30 за київським часом у п'ятницю, 24 січня, євро досяг позначки 1,368 дол.

Незважаючи на перекладання ринку Форекс з долара в консервативний євро, гальмування економіки Китаю несе з собою можливі негативні наслідки для країн Європи, насамперед Німеччини, на економіку якої значною мірою впливає китайський попит.

Щоденна аналітика ринку Форекс показує, що, крім іншого, європейські корпорації програють конкурентну боротьбу своїм американським та азійським колегам. Так, напередодні падіння на фондовому ринку очолив фінський телекомунікаційний гігант Nokia Oy, квартальна звітність якого поглинула інвесторів в песимізм. Nokia оголосила про різке падіння продажів у підрозділі, відповідальному за розробку мережевого обладнання. Прогноз операційного прибутку підрозділу знаходиться на рівні 1,9% від виручки за I квартал поточного року, що істотно нижче, ніж аналогічний показник IV кварталу 2013 р. - 11,2%. Цей напрям має стати магістральним для фінської компанії після завершення угоди з компанією Microsoft, до якої відходить весь бізнес з виробництва стільникових телефонів. У результаті до кінця біржової сесії акції компанії втратили 10,7% вартості.

В результаті з усіх фронтів у Європу надходить негативна інформація. По-перше, песимістичні дані внутрішньої макроекономічної статистики. По-друге, європейцям нема чого сподіватися на зовнішній попит. По-третє, природно, погано себе почуває і корпоративний сектор. Але ЄЦБ, бачачи все це, поки не готовий піти по шляху колег з ФРС, Банку Японії і Англії. Включити друкарський верстат - це привести Європу до світової війни, вважають в консервативному Європейському ЦБ.