ua en ru

Аналітичний огляд ринку Форекс на 23 січня 2014 р

Євро на Форексі у четвер, 23 січня, пішов у зростання після тривалого стояння біля позначки 1,355 дол. США.

Євро на Форексі у четвер, 23 січня, пішов у зростання після тривалого стояння біля позначки 1,355 дол. США. Так, за підсумками попередньої торгової сесії євро на ринку Форекс знизився по відношенню до долара на 0,09%, закрившись на рівні 1,3545 дол. США.

Новини ринку Форекс. Напередодні не виходило важливих макроекономічних даних про єврозоні. Глава ЄЦБ Маріо Драгі в інтерв'ю швейцарській газеті заявив про те, що ризик дефляції в економіці єврозони залишається обмеженим, але в той же час високий загальний ризик слабкого відновлення темпів зростання. Однак у ЄЦБ достатньо інструментів для забезпечення цінової стабільності.

Виходить у четвер статистика поки не радує ринок Форекс. Несподівано виявилося слабким значення індексу PMI для виробничої сфери Китаю від HSBC за січень - 49,6 пункту, що може свідчити про уповільнення темпів економічної активності, відзначають експерти. У календарі макроекономічної статистики запланована публікація великого блоку даних про єврозоні (платіжний баланс, значення індексу ділової активності, значення індексу PMI). У США будуть опубліковані щотижнева статистика по безробіттю, значення індексу ділової активності у виробничому секторі і дані про продажі житла на вторинному ринку.

Незважаючи на майбутнє велика кількість новин, день не несе в собі подій першорядної важливості. Тим не менш даних багато, і це призведе до зростання волатильності на ринку Форекс, вважають експерти. Опубліковані на початку тижня прогнози МВФ були переглянуті на підвищення по деяким країнам єврозони, і, якщо виходить у четвер статистика підтвердить прогнози МВФ і ринок Форекс отримає приємні сюрпризи, пара зможе нарешті закріпитися вище позначки 1,36 дол. США".