ua en ru

Аналітичний огляд ринку Форекс на 20 січня 2014 р

Євро на Форексі почав нову тиждень зі зниження. До 06:30 за київським часом у понеділок, 20 січня, курс євро на Форексі на позначці 1,3530 дол.

Євро на Форексі почав нову тиждень зі зниження. До 06:30 за київським часом у понеділок, 20 січня, курс євро на Форексі на позначці 1,3530 дол. Гравці ринку Форекс віддають перевагу "американцеві" на тлі позитивних очікувань щодо економіки США. Про це пишуть аналітики компанії Weltrade.

Новини ринку Форекс. Президент США Барак Обама заявив, що 2014 р. стане проривним для країни, передає Associated Press. У своєму щотижневому радіо - та інтернет-зверненні Обама сказав, що американська влада всерйоз мають намір відновити робочі місця, втрачені в роки кризи, в тому числі з-за міжнародної конкуренції. Однак, щоб домогтися успіху в цій справі, в США повинні створюватися насамперед добре оплачувані робочі місця, а органи влади на всіх рівнях повинні створювати нові економічні можливості для громадян, наголосив Президент.

В якості прикладу американський лідер навів формування за допомогою уряду нового інноваційного промислово-дослідного інституту в Північній Кароліні. Обама також висловив бажання співпрацювати з Конгресом. Однак, за словами президента, коли Конгрес не працює, йому доводиться працювати самому.

Реакція республіканського табору на ці слова президента не змусила себе чекати. Конгресмен-республіканець від штату Індіана Марлін Штуцман зазначив, що демократи зосередилися на тому, "як легше жити, не маючи роботи".

Націленість на максимізацію зайнятості в американській економіці - тренд всього президентства Обами. І хоча прогрес є, багаторічних зусиль у цьому напрямку поки що недостатньо: через п'ять років після гострої фази кризи економіка США так і не змогла відновити всі втрачені робочі місця. А це і тягар для бюджету, і знижена оподатковуваний база. Втім, оптимізм американського Президента багато в чому виправданий статистикою останніх тижнів і місяців, і, схоже, остаточний вихід американської економіки з кризи ось-ось відбудеться.

Крім того, аналітики ринку Форекс прогнозують, що до кінця 2014 р. долар буде на рівнях вище поточних.

Щоденна аналітика ринку Форекс показує, що європейська валюта в понеділок, 20 січня, коригується вгору по відношенню до долара на тлі публікації сприятливої макроекономічної статистики. Нещодавно Європейський центробанк знизив ключову ставку через загрозу дефляції. Зараз, коли виробнича інфляція в Німеччині зростає, це є певним позитивом для євро на Форексі, оскільки Німеччина - ключова економіка єврозони. В останні три місяці інфляція в Європі сповільнювалася, оскільки зниження її темпів відбувалося в Німеччині, в тому числі через те, що два місяці тому була змінена методика розрахунку статистики в цій країні. Нова статистика свідчить про деяке поліпшення ситуації на ринку Форекс.