ua en ru

Аналітичний огляд ринку Форекс на 18 лютого 2014 р

Євро на Форексі до середини дня у вівторок, 18 лютого, продовжив торгуватися нейтрально. Його курс на 12:30 за київським часом склав 1,3720 дол.

Євро на Форексі до середини дня у вівторок, 18 лютого, продовжив торгуватися нейтрально. Його курс на 12:30 за київським часом склав 1,3720 дол. Учасники торгів на ринку Форекс утримуються від активних дій після виходу не виправдала оптимістичні очікування європейської статистики.

Новини ринку Форекс. Індекс ділових очікувань у єврозоні в лютому знизився і склав 68,5 пункту проти 73,3 пункту в січні 2014 р., повідомляється в опублікованій доповіді Центру європейських економічних досліджень (ZEW). Експерти прогнозували, що показник, навпаки, виросте до 73,9 пункту.

В провідній економіці регіону - Німеччини індекс ділових очікувань в лютому знизився до 55,7 пункту з 61,7 пункту місяцем раніше. При цьому аналітики ринку Форекс прогнозували, що значення показника не зміниться. Серйозно виріс лише індекс поточних економічних умов в ФРН: у грудні він перебував на рівні 32,4 пункту, в січні - на позначці 41,2 пункту, а в лютому склав рівно 50 пунктів. Аналітики ринку Форекс прогнозували набагато більш помірне зростання - до 44 пунктів.

Індекс ділових очікувань ZEW розраховується шляхом опитування трейдерів і експертів і відображає різницю між часткою респондентів, які оцінюють перспективи європейської економіки і єдиної валюти оптимістично, і часткою песимістично налаштованих опитаних (звідси випливає, що індикатор може приймати негативні значення).

Свіжі дані ZEW свідчать про те, що оптимізму по відношенню до європейської валюти поменшало. Втім, очікування, що економіка Франції або Німеччини почне швидко відходити від кризи, кілька необґрунтовані. Хоча ВВП, наприклад, Франції зростає зі швидкістю 0,3% річних, а не 0,1%, як прогнозувалося, такого темпу економічного зростання явно недостатньо, щоб говорити про безхмарне майбутнє Франції і єврозони в цілому. У результаті цифри ZEW змусили "евробиків" на Форексі в черговий раз замислитися.