ua en ru

Аналітичний огляд ринку Форекс на 14 січня 2014 р

Торги понеділка, 13 січня, на ринку Форекс пройшли досить стримано.

Торги понеділка, 13 січня, на ринку Форекс пройшли досить стримано. Протягом дня валютна пара євро/долар знижувалася до рівня 1,3640, однак завершила сесію на позначці 1,3674.

Новини ринку Форекс. Вранці у вівторок, 14 січня, на Форексі також не спостерігалося істотних рухів курсу. Однак після того, як представник ЄЦБ Евальд Новотни заявив, що не очікує дефляції в єврозоні і вважає можливим прискорення економічного зростання, а також вказав, що валютний блок знаходиться в значно кращому становищі, ніж рік тому, пара євро/долар на Форексі піднялася до рівня 1,3698.

До 12:00 за київським часом валютна пара євро/долар на Форексі перебувала на позначці 1,3674. У вівторок був опублікований звіт про промисловому виробництві єврозони. У листопаді обсяг промвиробництва збільшився на 1,8% в місячному вирахуванні проти скорочення на 0,8% місяцем раніше. Річне зростання склало 3%. У перші хвилини після публікації цієї статистики якої-небудь реакції на ринку Форекс не спостерігалося.

У другій половині дня учасники ринку Форекс чекають виходу даних про роздрібні продажі в США. Звіт про споживчих витратах може стати каталізатором для руху пари євро/долар. Найближчої нею метою може стати відмітка 1,3710 дол./євро, вважають аналітики. Однак, на думку експертів, нинішнє зростання євро на Форексі - це, ймовірно, короткострокова фіксація прибутку і скоро все повернеться на круги своя. США з усіма слабкостями їх економіки все ж ближче до нормалізації кредитно-грошової політики, ніж Європа чи Японія. У кінцевому рахунку, це буде підтримувати долар. Правда, зараз видно, що на шляху зростання валюти США на Форексі можуть виникати періодичні перешкоди.