ua en ru

АМКУ оштрафував ряд підприємств за зловживання монопольним положенням.

АМКУ оштрафував ряд підприємств за зловживання монопольним положенням.

Зокрема, Вінницьке обласне відділення АМКУ оштрафувало КП "Вінницяоблводоканал" на 5 тис. грн. Як встановило відділення, підприємство безпідставно припинило водопостачання споживачеві. Підприємство визнало порушення і зобов'язалося сплатити штраф до державного бюджету.

Те ж відділення АМКУ оштрафувало ОАО "Вінницягаз" на 10 тис. грн. Як було встановлено, підприємство стягувало необгрунтовану плату за послуги з газопостачання. Такі дії підприємства привели до порушення прав споживачів послуг.

Житомирське обласне відділення АМКУ оштрафувало Малинську районну державну лікарню ветеринарної медицини на 13 тис. грн. Як встановило відділення, лікарня завищила тарифи на послуги з обов'язкової ветеринарно-санітарної експертизи продуктів рослинного і тваринного походження, ветеринарних лабораторних досліджень продукції і видачі ветеринарних документів. Такі дії привели до негативних наслідків для споживачів послуг. Лікарня визнала порушення і зобов'язалася сплатити штраф до державного бюджету

Київське обласне відділення АМКУ оштрафувало ООО "Веста Сервіс" на 15 тис. грн. Підприємство завищило роздрібні ціни на зріджений газ, який реалізується як моторне паливо в межах міста Богуслав. Такі дії привели до утиску інтересів споживачів.

Те ж відділення оштрафувало ТОВ "Дніпро" і ТОВ "Контракт" в цілому на 20 тис. грн за антиконкурентні узгоджені дії, які привели до спотворення результатів торгів. Як встановило відділення, підприємства погоджували тендерні пропозиції під час проведення в 2009 р. Міністерством праці в Обухівському районі Київської області торгів з закупівлі послуг з організації харчування дітей, що постраждали в результаті Чорнобильської катастрофи.