ua en ru

АМКУ: Підстав для підвищення вартості проїзду у маршрутних таксі в Києві та інших містах України немає.

Антимонопольний комітет України (АМКУ) не бачить підстав для підвищення вартості проїзду у маршрутних таксі в Києві та інших містах України. Про це повідомив сьогодні журналістам в.о. голови АМКУ Олександр Мельниченко, передає кореспондент РБК-Україна.
"На сьогодні ми не вбачаємо підстав для підвищення цін на пасажирські перевезення в столиці України та інших містах", - наголосив О.Мельниченко.
В свою чергу голова Київської міської організації роботодавців-перевізників "Столиця" Валерій Липецький вважає, що є такі підстави для підвищення вартості проїзду в маршрутних таксі Києва. Він підкреслив, що ціни на проїзд у маршрутних таксі є вільними. Це означає, що перевізник не має права самостійно підвищувати тариф, а зобов'язаний подати відповідні розрахунки про підвищення вартості проїзду до Головного управління транспорту Київської міської державної адміністрації (КМДА). "Підстави (для підвищення тарифів) є", - наголосив В.Липецький. За його інформацією, три перевізники подали свої розрахунки для підвищення вартості проїзду на погодження до Головного управління транспорту КМДА.