ua en ru

АМКУ оштрафував на 250 тис. грн "Рейнбо-ЛТД" за розповсюдження оманливої реклами лікарського засобу.

Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував на 250 тис. грн ТОВ "Рейнбо-ЛТД" за розповсюдження оманливої реклами щодо лікарського засобу "Долар". Таке рішення ухвалено за результатами засідання Комітету сьогодні, повідомляє прес-служба АМКУ.

Як установив Комітет, "Рейнбо-ЛТД" розмістило у київських "маршрутках" неправдиве рекламне оголошення: "Долар" - нове ім'я відомого препарату. Попередня назва препарату "Боларен", адже лікарський засіб "Боларен" взагалі не реалізовувався на території України.

За висновками розслідування Комітету, ця реклама вводила споживачів в оману, створюючи враження про тривалий термін існування на українському фармацевтичному ринку препарату "Долар", що не відповідає дійсності.

У ході розгляду Комітетом справи ТОВ "Рейнбо-ЛТД" припинило поширювати такі рекламні оголошення.

"Очищення реклами продуктів харчування, фармацевтичних препаратів, послуг мобільного зв'язку, банківських та фінансових послуг залишається пріоритетним напрямком нашої роботи, що, сподіваюся, споживачі підтримують", - прокоментував ухвалене рішення в.о. голови АМКУ Олександр Мельниченко.

Як відомо, торік Комітет оштрафував ТОВ "Рейнбо-ЛТД" на 500 тис. грн за недобросовісну конкуренцію стосовно фармацевтичної фірми "Наброс Фарма ПВТ. ЛТД" (м. Кеда, Індія). Підприємство реалізувало лікарський засіб "Долар" в упаковці, що імітує оформлення знеболювального препарату "Доларен" виробництва індійської фірми. Господарський суд міста Києва 13 жовтня 2009 р. підтвердив правомірність рішення Комітету, відмовивши у задоволенні позову ТОВ "Рейнбо-ЛТД".