ua en ru

АМКУ зобов’язав усіх мобільних операторів зв’язку усунути недобросовісну рекламу до березня ц.р., - О.Мельниченко.

Антимонопольний комітет України (АМКУ) зобов'язав усіх мобільних операторів зв'язку усунути недобросовісну рекламу до березня ц.р. Про це у ході прес-конференції заявив в.о. голови АМКУ Олександр Мельниченко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Відповідно до закону про внесення змін до закону про захист від недобросовісної конкуренції, коли мобільні оператори говорять, що існує нульовий тариф - це не відповідає дійсності. За такі дії Антимонопольний комітет може ставити питання про припинення діяльності господарюючих суб'єктів. Вже за січень поточного року реклама більшості мобільних операторів змінилася, вони надають чіткі роз'яснення покупцям цінових параметрів. Зараз працює відповідна робоча група у цій сфері і виявляє порушення. Відносно трьох операторів - "Українські радіосистеми", Utel і Golden Telecom - АМКУ вже порушив відповідні справи. Наразі інші оператори у більшості своїй виконують рекомендації Антимонопольного комітету", - наголосив О.Мельниченко.
При цьому, з його слів, оператори мобільного зв'язку звернулися до АМКУ, що їм необхідний певний час, щоб остаточно усунути прояви недобросовісної й оманливої реклами.
В цілому він запевнив, що "ми поставили завдання, щоб у березні це питання щодо недобросовісної реклами було повністю вирішено, а реклама усунута".