ua en ru

АМКУ зобов'язав КМДА урегулювати порядок зміни вартості проїзду у маршрутних таксі.

Антимонопольний комітет України (АМКУ) зобов'язав головне управління транспорту Київської міської державної адміністрації (КМДА) урегулювати порядок зміни вартості проїзду у маршрутних таксі. Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 18 березня, на засіданні комітету, передає кореспондент РБК-Україна.

АМКУ зобов'язав головне управління транспорту КМДА упродовж одного місяця ініціювати внесення змін до договорів про організацію перевезення пасажирів автобусними маршрутами загального користування, які працюють в режимі маршрутного таксі, передбачивши тариф або вартість проїзду та порядок їх зміни. Також АМКУ рекомендував постійній комісії Київради транспорту і зв'язку вжити дієвих заходів щодо забезпечення дотримання головним управлінням транспорту КМДА виключно конкурсних засад відбору перевізників для організацій перевезень пасажирів на автобусних маршрутах загального користування у режимі маршрутного таксі. За інформацією АМКУ у 2008-2009 рр. у перевізників закінчилися терміни дії договорів на здійснення діяльності майже 100 із 263 автобусних маршрутів загального користування у режимі маршрутного таксі.
Також за результатами перевірки АМКУ встановлено, що у договорах головного управління транспорту КМДА з перевізниками передбачено встановлення вільних цін на проїзд. "АМКУ виявив, що у столиці України порушували правила конкурсного відбору перевізників на ринках маршрутного таксі. Це призводило до того, що при укладенні договорів не висувались окремі вимоги до перевізників, зокрема і щодо дотримання цінової політики", - зазначив в.о. голови АМКУ Олександр Мельниченко.