ua en ru

АМКУ: Об'єднання активів Telenor та Altimo має призвести до технологічного прогресу на ринку.

Антимонопольний комітет України вважає, що об'єднання активів компаній Telenor ASA та Altimo Holdings & Investments Ltd у новому операторі мобільного зв'язку - компанії VimpelCom Ltd має призвести до технологічного прогресу на ринку та надання споживачам сучасних високоякісних послуг. Таку позицію висловив виконувач обов'язків голови комітету Олександр Мельниченко, повідомляє прес-служба АМКУ.

О.Мельниченко повідомив, що за результатами трьохмісячного дослідження з цього приводу комітет встановив, що дана концентрація не призводить до монополізації товарних ринків України. "Приймаючи рішення з приводу даної концентрації, Антимонопольний комітет провів всебічне дослідження, керуючись українським конкуренційним законодавством та європейським досвідом розгляду подібних справ у сфері телекомунікацій. Причому, це дослідження дозволило виявити низку неврегульованих законодавством питань розподілу радіочастотного ресурсу, пропозиції щодо чого комітет вніс до Кабінету міністрів України", - зазначив, зокрема О.Мельниченко.

Як повідомлялося, уряду запропоновано створити спільну робочу групу за участю АМКУ, Національної комісії регулювання зв'язку, Мінтрансзв'язку, профільних асоціацій і операторів ринку телекомунікацій, метою якої має стати розроблення необхідних змін до закону України "Про радіочастотний ресурс України", що унеможливлять концентрацію ресурсу в одних руках та убезпечить ринок від обмеження конкуренції.

Нагадаємо, АМКУ надав дозвіл компанії Telenor ASA (м. Форнебу, Норвегія) та компанії Altimo Holdings & Investments Ltd (м. Тортола, Британські Віргінські Острови) на набуття контролю над ЗАТ "Київстар Дж.Ес.Ем." (м. Київ) та компанією "Вимпел-Комунікації" (м. Москва, РФ) 9 березня 2010 р. Вся інформація щодо деталей цієї концентрації окреслена заявниками як конфіденційна.