ua en ru

АМКУ: Міносвіти зобов'язалося дотриматися конкурсних засад при відборі системи електронних студентських квитків.

Виконуючи вимоги Антимонопольного комітету України, Міністерство освіти і науки України зобов'язалося розглянути технологічні пропозиції різних платіжних систем перед масовим запровадженням єдиних електронних студентських квитків, поєднаних з банківською платіжною карткою. Про це повідомляє сьогодні прес-служба АМКУ.

З цього приводу Міносвіти створило відповідний розділ на власному веб-сайті та оприлюднило інформацію щодо залучення технологічних рішень виготовлення таких студентських (учнівських) квитків.

"Реалізація вимог Антимонопольного комітету забезпечить конкурентну змагальність між учасниками ринку. А суспільним наслідком стане захист інтересів українського студентства завдяки визначенню найбільш зручної платіжної системи", - наголосив з цього приводу в.о. голови АМКУ Олександр Мельниченко.

Як повідомлялося, рекомендації Антимонопольного комітету полягали в тому, щоб Міносвіти забезпечило розгляд усіх пропозицій, отриманих за 9 місяців до прийняття рішення про масове запровадження електронних студентських квитків, поєднаних з банківською платіжною карткою. Термін державного експерименту спливає наприкінці 2010 р.

Як встановив АМКУ, Міносвіти активно використовує лише одну платіжну систему - Національну систему масових електронних платежів (НСМЕП). У 2006 р. Кабінет міністрів України спільно з Національним банком України розробив концепцію поширення безготівкових розрахунків з використанням спеціальних платіжних засобів. Експеримент з електронним студентським квитком із залученням навчальних закладів та учасників ринку банківських послуг розпочався на виконання постанови Кабінету міністрів України від 26 травня 2006 р. №753, яка передбачає скорочення готівкового обігу для зменшення кількості зловживань у сфері економіки тощо. До проекту вже долучилося 38 вищих навчальних закладів.