ua en ru

АМКУ та НКРЗ планують переконати мобільних операторів змінити рекламу "нульових тарифів".

Антимонопольний комітет України та Національна комісія регулювання зв'язку планують переконати мобільних операторів змінити рекламу «нульових тарифів». Про це повідомив голова НКРЗ Сергій Колобов, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, 12 лютого разом з АМКУ комісія проведе засідання з представниками мобільних операторів та «Укртелекому», на кому буде розглянуте рішення щодо зміни реклами так званих «нульових тарифів» стільникового зв'язку. «В нас достатньо інструментів для прийняття рішень щодо зміни реклами цих тарифів. Ми можемо в рамках закону «Про добросовісну конкуренцію» прийняти відповідне рішення, яке передбачає за це відповідальність компанії», - сказав він.

Як зазначив в.о. голови АМКУ Олександр Мельниченко, держава розуміє інвестиції мобільних операторів в рекламу тарифів і готова піти на те, щоб рішення по зміні цієї реклами не було миттєвим. «Але загальні речі, які виключають оманливість реклами ми повинні надати. Я за чистоту реклами, за те, щоб вона відповідала реальним послугам, які надаються, щоб споживачі були обізнані», - сказав він.