ua en ru

НКРЗ контролюватиме економічну обґрунтованість вартості послуг доступу до кабельної каналізації електрозв’язку, - О.Мельниченко.

Національна комісія регулювання зв'язку (НКРЗ) України контролюватиме економічну обґрунтованість вартості послуг доступу до кабельної каналізації електрозв'язку, заявив в.о. голови Антимонопольного комітету України (АМКУ) Олександр Мельниченко, повідомляє прес-служба АМКУ.
Це виявиться можливим після того, як Національна комісія з питань регулювання зв'язку України (НКРЗ) узгодить проект порядку формування тарифів на послуги доступу до кабельної каналізації електрозв'язку з іншими профільними органами влади та зареєструє його в Мін'юсті.
АМКУ вважає, що запровадження в дію даного порядку визначить єдині засади та прозорий механізм формування тарифів на послуги доступу до кабельної каналізації електрозв'язку для всіх суб'єктів, що діють на території України, та унеможливить включення операторами телекомунікацій непередбачених витрат до вартості таких послуг.
"Ми очікуємо на завершення НКРЗ цієї роботи, внаслідок чого комісія матиме всі важелі впливу на забезпечення належного контролю за встановленням операторами економічно обґрунтованої вартості послуг доступу до кабельної каналізації електрозв'язку. Антимонопольний комітет ужив для цього усіх необхідних заходів", - зазначив О.Мельниченко.