ua en ru

АМКУ зобов'язав "Укрсоцбанк" зменшити агентську винагороду банку за реалізацію страхових полісів страхових компаній.

Антимонопольний комітет України зобов'язав АКБ «Укрсоцбанк» зменшити до ринкового рівня розмір агентської винагороди банку за реалізацію страхових полісів акредитованих страхових компаній. Таке рішення члени комітету прийняли одностайно, повідомляє прес-служба АМКУ.

Банк встановив для акредитованих страхових компаній комісійну винагороду в розмірі 63% під час надання посередницьких послуг, зокрема страхування майна фізичних осіб, крім автомобілів. Водночас комісійна винагорода банку за страхування майна юридичних осіб становить 30%, за іншими видами страхування - 20 - 30%, що в 2 - 3 рази менше розміру винагороди, яку банк отримує зі страхування майна фізичних осіб.

За наявною в комітеті інформацією, на сьогодні банківські установи за продаж страхових полісів акредитованих страховиків отримують комісійну винагороду в розмірі від 5 до 25%, а іноді - 30%.

Дії АКБ «Укрсоцбанк» можуть створювати нерівні умови в конкуренції на ринку посередницьких послуг, на якому працює банк, виступаючи страховим агентом.

Уповноважені представники АКБ «Укрсоцбанк» погодилися з рекомендаціями комітету, зобов'язавшись їх виконати.