ua en ru

Американська AIG скоротила заборгованість перед ФРБ Нью-Йорка до 17 млрд дол.

Американська страхова корпорація American International Group Inc. (AIG) закрила дві операції з Федеральним резервним банком (ФРБ) Нью-Йорка, які дозволили скоротити її заборгованість перед банком на 25 млрд дол. В результаті борг AIG перед Федеральним резервним банком зменшився з 42 млрд дол. до 17 млрд дол. без урахування відсотків, йдеться в опублікованому сьогодні прес-релізі страхової компанії.

AIG винесла два своїх підрозділи зі страхування життя - American International Assurance і American Life Insurance - на баланс SPV-компаній (компаній спеціального призначення), надавши ФРБ Нью-Йорка привілейовані акції цих підрозділів вартістю 25 млрд дол. При цьому AIG продовжуватиме контролювати American International Assurance і American Life Insurance, до тих пір, поки не визначить, що з ними робити далі: або виділити в окремі незалежні компанії за рахунок IPO, або продати приватному інвесторові.

Нагадаємо, що AIG колись була найбільшою страховою корпорацією в світі, проте фінансова криза і ризиковані ставки на деривати трохи не привели до банкрутства компанії у 2008 р. Уряд США врятував компанію за рахунок кредитного пакету загальною вартістю 180 млрд дол. В результаті уряд отримав контроль над 80% страховика. Станом на 30 вересня ц.р. заборгованість AIG перед урядом США складала 85,7 млрд дол. Страховик проводить реструктуризацію і розпродає непрофільні активи, щоб розплатитися з боргами.