ua en ru

Американська UnitedHealth придбає 90% бразильської Amil Participacoes приблизно за 4,9 млрд дол

Найбільша в США компанія зі страхування здоров'я і життя UnitedHealth Group планує купити 90%-ву частку в бразильській медичній компанії Amil Participacoes приблизно за 4,9 млрд дол. з метою виходу на цей ринок охорони здоров'я в Бразилії, говориться в повідомленні UnitedHealth Group.

Сума угоди включає в себе покриття бразильських податкових пільг на суму 600 млн дол. Таким чином, реальна вартість скуповуваних активів становить приблизно 4,3 млрд дол.

За підсумками угоди засновник і генеральний директор Amil Participacoes Едсон Буено і його бізнес-партнер Дульче Пульезе, які володіли раніше 70% акцій компанії, збережуть право власності на 10%-ву частку Amil Participacoes протягом як мінімум п'яти років. Буено продовжить займати посаду гендиректора і головувати в раді директорів компанії.

UnitedHealth Group, заснована в 1977 р., займається страхуванням здоров'я і життя, а також надає послуги у сфері охорони здоров'я. Компанія обслуговує понад 70 млн клієнтів по всьому світу. Штаб-квартира UnitedHealth Group розташована в м. Міннетонка американського штату Міннесота.

Amil Participacoes - найбільша бразильська компанія, що надає медичні послуги і медстрахування, заснована в 1978 р. Штаб-квартира розташована в Ріо-де Жанейро.

Читайте також: Мінфін США розмістить акції AIG за ціною 32,50 дол. і втратить контроль над страховиком