ua en ru

Американець, що ошукав інвесторів на 33 млн дол., отримав 14 років в'язниці.

Американець, що обшукав інвесторів на 33 млн дол., отримав 14 років в'язниці. У числі ошуканих опинилися більше двадцяти інвесторів із США, Німеччини і Коста-Ріки, передає Associated Press.

Незареєстрований брокер з штату Теннесі запевняв потенційних партнерів в тому, що передасть їм деталі "високодоходної інвестиційної програми", в якій беруть участь "найбільші банки світу". Згідно схемі, інвестори нібито могли отримати високий прибуток - близько 30% на тиждень.

Організаторові шахрайської схеми, 61-річному Полу Найту, були пред'явлені звинувачення в змові, шахрайстві і відмиванні грошей. Крім тюремного ув'язнення він також повинен буде виплатити своїм жертвам компенсацію - збиток, нанесений П.Найтом інвесторам в період з 1999 по 2001 hh., оцінюється в 13,6 млн дол. В ході слідства з'ясувалося, що П.Найт діяв за так званою схемою "Понці", коли гроші нових інвесторів використовуються для виплат старим.

Таким чином, близько 20 млн дол. було повернено деяким інвесторам, що почали загрожувати П.Найту судом. Інших шахрай шляхом обіцянок і погроз переконав не звертатися по допомогу до властей.