ua en ru

Альтернативи мирних переговорів щодо ситуації на Донбасі немає, - Медведчук

Альтернативи мирних переговорів щодо ситуації на Донбасі немає. Про це йдеться у зверненні лідера громадського руху "Український вибір" Віктора Медведчука до журналістів України

Альтернативи мирних переговорів щодо ситуації на Донбасі немає. Про це йдеться у зверненні лідера громадського руху "Український вибір" Віктора Медведчука до журналістів України, поширеному прес-службою руху.

"Сьогодні до мене звертаються представники як вітчизняних, так і зарубіжних ЗМІ з проханням дати інтерв'ю, прокоментувати хід переговорів на Донбасі. Я з розумінням ставлюся до того, що і журналісти, і прості громадяни України хочуть знати, як проходять переговори, які заходи по виходу з кризи розробляються. Але зараз я можу дати лише один коментар: "Україні потрібен мир". Якщо ми вже в найближчому майбутньому хочемо бачити успішними, стабільними і Донецьк, і Луганськ, і Львів, і Київ, то повинні зрозуміти, що альтернативи мирному вирішенню конфлікту немає. Тому я докладав і буду докладати всі зусилля для того, щоб стабілізувати ситуацію, повернути мир в Україну, зберегти її територіальну цілісність", - заявив Медведчук.

Він також нагадав, що про необхідність мирного вирішення конфлікту шляхом досягнення домовленості "Український вибір" заявляв ще в самому початку конфронтації.

"Сьогодні це стало можливим, тому в інтересах України, в інтересах усіх громадян я вважаю за необхідне утриматися від коментарів, які неминуче будуть нести ті чи інші політичні оцінки. Я впевнений, що силою досягти миру неможливо - це шлях в нікуди. Переговорний процес - крихкий, як перший лід. Зараз вкрай важливо зберегти досягнуті домовленості та забезпечити проведення повноцінних конструктивних переговорів з метою встановити мир у країні, зберегти єдність і територіальну цілісність України", - сказав Медведчук.