ua en ru

ALPARI: Приводів для ослаблення долара немає

Сьогодні в центрі уваги інвесторів буде знаходитися британський фунт і основна валютна пара євро/долар. В 13:30 мск Банк Англії опублікує звіт по інфляції, також відбудеться виступ глави банку Марка Карні. На поточний момент досить цікаво виглядає пара фунт/долар. Пара знаходиться в низхідному тренді і досягла рівня 1,534 звідки може відштовхнутися і знову піти вниз. За нашими прогнозами, звіт банку, швидше за все, буде констатувати зростання інфляції, що спровокує ослаблення британської валюти. Торговий коридор для пари на сьогодні 1,523 - 1,536.

Пара євро/долар наче приготувалася до стрибка вгору, але реальних підстав для цього немає. Європейська статистика виглядає досить позитивно.

Обсяги промислового виробництва в Італії стали скорочуватися більш повільними темпами так само, як і ВВП країни. За підсумками другого кварталу темпи зниження валового продукту склали 0,2% кв/кв проти 0,6% у минулому періоді. Однак економіка Італії перебуває в рецесії.

Пожвавлення виробництва спостерігається в Німеччині, яка, на думку МВФ, є якорем стабільності в Євросоюзі. У червні обсяги замовлень у промисловості збільшилися на 3,8% проти падіння в минулому місяці. Порівняно з іншими країнами в Німеччині відзначається низький рівень безробіття - 5,4% і стійкий експорт. У 2013 році МВФ чекає зростання німецького ВВП на 0,3%.

У Франції скорочується дефіцит торгового балансу з 5,7 млрд євро до 4,4 млрд євро.

Тим не менш, у США справи йдуть набагато краще. ВВП демонструє суттєвий приріст - 1,7%, безробіття скорочується - 7,4% і значно знижується дефіцит торгового балансу. Незважаючи на продовження QE, приводів для серйозного ослаблення долара немає.

Сьогодні о 22:30 мск відбудеться виступ глави ФРС Бена Бернанке, який може визначити подальший хід подій в основний валютній парі і на ринку в цілому. Днями його колеги, члени ФРС, висловили свої припущення про те, що програму кількісного пом'якшення можуть згорнути до кінця року.

Інвестори знову в сум'ятті і сподіваються на те, що глава Федрезерву внесе ясність. Швидше за все, мова голови пройде за класичним сценарієм, однак без сюрпризів не обійдеться.

Ганна Кокорева, аналітик
Компанія Альпарі