ua en ru

ALPARI: Японія підвищує податки

Сьогодні інвесторам варто звернути увагу на євро, долар і британський фунт. Пара євро/долар топчеться на одному і тому ж місці вже тиждень.

Вихідних даних поки недостатньо, щоб подолати рівень 1,327. Протягом дня на рух основної валютної пари може вплинути ряд статистичних даних. В 11:15 мск вийшов індекс PMI для сфери послуг в Іспанії, він склав 48.5 пунктів. Трохи пізніше той же показник опублікували Італія, Франція і Німеччина. Динаміка позитивна. В 12:00 мск став відомий індекс PMI для сфери послуг в ЄС. Показник виріс з 49,6 до 49,8 пунктів.

У Штатах важливих даних не передбачається крім композитного індексу ISM для невиробничої сфери в 18:00 мск. Торговий коридор на сьогодні для пари євро/долар 1,319 - 1,33.

Британський фунт знову зміцнюється. Протягом дня висхідна тенденція продовжиться. Посприяти цьому можуть дані по індексу PMI сфери послуг.

Очікується зростання індексу, це говорить про те, що інвестори передбачають пожвавлення у цій сфері.

Серед інших новин на валютному ринку варто відзначити вести з Японії. В країні може сповільниться зростання економіки до 1% в новому фінансовому році. Такі прогнози робить уряд Японії. На його думку, до цього призведе підвищення податку з продажів. Однак дана міра допоможе прискорити темпи зростання інфляції. Програма прем'єр-міністра країни Сіндзо Абе передбачає підвищення податку з продажів з 5% до 8% з 1 квітня 2014 р. і з 8% до 10% - з 10 жовтня 2015 р. Важливо відзначити, що підвищення податку на курсі національної валюти ніяк не позначиться.

Ганна Кокорева, аналітик
Компанія Альпарі