ua en ru

ALPARI: Австралійський долар продовжить падіння

Сьогодні вранці Резервний Банк Австралії оголосив про зниження ключової процентної ставки на 25 базисних пунктів, з 2,75% до 2,50%. Дане рішення не стало несподіванкою для інвесторів. Глава банку Глен Стівенс говорив про можливе зниження ставки ще минулого тижня. В першу чергу, це пов'язано зі стабільно високими цінами на експорт, що не дає Австралії досягти профіциту торгового балансу. Зниження ставки спровокує подальше ослаблення австралійського долара, що надалі зможе збалансувати економічне зростання. На даний момент австралієць зміцнюється, але це короткостроковий тренд, в довгостроковій перспективі ми прогнозуємо продовження зниження. Так, потенціал пари австралійський долар/долар США - 9 фігур. До кінця року пара може досягти позначки 0,80.

Вчора ввечері різке зниження продемонстрував новозеландський долар. Причиною падіння став заборону на ввезення молочних продуктів компанії Fonterra по всьому світу. Fonterra оголосила про те, що в її продукції можуть міститися небезпечні бактерії, що викликають ботулізм. Корпорація є четвертою в списку найбільших молочних компаній світу, її щорічний оборот становить близько $16 млрд. Новозеландська молочна промисловість є основою економіки країни і утворює більш 90% всього експорту. Сьогодні після потужного падіння новозеландський долар відновлює втрачені позиції.

Основна валютна пара євро/долар перебуває в боковику. Протягом торговельної сесії на рух пари вплинуть такі дані. У зоні євро будуть опубліковані дані з промислового виробництва в Італії та Великобританії. В 13:00 мск вийдуть дані по ВВП Італії. О 14:00 мск з'являться виробничі замовлення Німеччині.

У США опублікують торговий баланс. Позитивні дані з США можуть зміцнити долар.

Ганна Кокорева, аналітик
Компанія Альпарі