ua en ru

ALPARI: Аерофлот відзвітував гірше очікувань

Сьогодні вранці російські фондові індекси відкрили торгову сесію зниженням. Негативній динаміці сприяє невизначеність на торгових майданчиках США і падаючі ціни на нафту. Марка Brent - $107 за барель.

Протягом дня буде виходити важлива макростатистика. У зоні євро будуть опубліковані дані з промислового виробництва в Італії та Великобританії.

В 13:00 мск вийдуть дані по ВВП Італії. О 14:00 мск з'являться виробничі замовлення Німеччині. У США опублікують торговий баланс.

Звітність опублікують: Deutsche Post, Korean Air Lines, sotheby's, UniCredit і Walt Disney.

На Московській біржі почнуться торги акціями Polymetal у котирувальному списку А1. Розміщення облігацій за відкритою підпискою серії БО-12 проведе НЛМК. Засідання ради директорів пройде в Газпромі. На засіданні будуть розглянуті питання про хід реалізації в 2012р. програми інноваційного розвитку ВАТ "Газпром" до 2020р.

Також ряд вітчизняних компаній опублікують звітність. Газпром нафта опублікує звітність за МСФЗ за II квартал 2013р. СТС Медіа опублікує результати по US GAAP за II квартал 2013р. і проведе прес-конференцію.

Після п'ятничних даних по безробіттю ФРС близька до скорочення програми з викупу облігацій. Про це повідомив президент ФРБ Далласа Річард Фішер.

Обама має намір ліквідувати іпотечні агентства Fannie Mae і Freddie Mac, які були націоналізовані 2008. Замінити ці установи планується системою, в якій приватний капітал буде викуповувати позики у кредиторів і випускати цінні папери під їх забезпечення, тобто проводити сек'юритизацію.

Сирія посилює валютне законодавство. Видано указ, який забороняє використання іноземної валюти, а також дорогоцінних металів при будь-яких фінансових операціях на території, охопленій війною республіки. Порушників закону чекає покарання у вигляді штрафу і тюремний термін від 6 місяців до 10 років в'язниці, це буде залежати від суми незаконної операції. Уряд Сирії у зовнішньоторговельних розрахунках вже повністю перейшло на використання російського рубля, іранського ріала і китайського юаня. Ситуація в сирійських фінансах плачевна, дуже нагадує Росію двадцять років тому. Інфляція - 200% Сирійський фунт знецінився за останні 12 місяців на 66,2%. І введення даної міри є, безсумнівно, розумним і виправданим в умовах військового часу кроком. При цьому якщо нинішня влада в Сирії втримається, то, однозначно, російські компанії отримають підряди на відновлення країни. А російський рубль і китайський юань посилять свої позиції у міжнародній торгівлі.

Аерофлот опублікував слабкі фінансові результати першого півріччя за російськими стандартами обліку.

Якщо ви зібралися «летіти в космос», то рекомендуємо звернути увагу на папери М-Відео. Динаміка акцій виглядає дуже непогано. Розпочатий ще в 2008 році довгостроковий тренд знову набирає силу. Пробиття «фігури продовження» вгору у сильного рівня опору на 300 руб., є хорошим приводом розглядати актив для покупки.

Олександр Разуваєв, Ганна Кокорева, Леонід Матвєєв
Компанія Альпарі