ua en ru

Олександр Шепелєв: "Комунальна сфера повинна бути в пріоритетах державної політики"

Держава зобов'язана підтримувати і розвивати комунальну інфраструктуру невеликих міст і селищ, забезпечуючи громадян комфортними умовами життя, а працівників комунальних служб - гідною і своєчасною оплатою праці. Таку думку висловив народний депутат, член комітету Верховної Ради України з питань фінансів, банківської діяльності, податкової і митної політики Олександр Шепелєв.

Народний депутат нагадав, що ситуація в житлово-комунальній сфері залишається однією з найактуальніших проблем соціального сектору країни.

В якості типової проблеми сфери Шепелєв навів приклад серпневого страйку працівників комунальної служби Козятина (Вінницька обл.), пов'язаної із заборгованостями по виплаті заробітних плат.

"Двірники та водії транспорту з вивезення побутових відходів протягом чотирьох місяців добивалися виплати зарплат. Там загальна сума заборгованості міста перед працівниками склала близько півмільйона гривень, через які вони зважилися на страйк. В результаті місто потонуло у смітті. Але таких ситуацій виникати не повинно", - заявив Шепелєв.