Акції Nissan впали в ціні через скорочення прогнозованого прибутку

Акції японського виробника автомобілів Nissan подешевшали на 10% до 861 ієни (8,74 дол.) за штуку після того, як компанія знизила прогноз по річному прибутку в 2013 р., передає Бі-бі-сі. Представники Nissan повідомили що до 31 березня 2014 р. вони очікують річний прибуток в обсязі 3,6 млрд дол. порівняно з прогнозованими раніше 4,26 млрд дол.

В якості причини перегляду прогнозу вказані жорсткі умови на європейському ринку, так само як і недавні відгуки деяких моделей автомобілів, що мали негативний вплив на виручку компанії. У компанії також зазначили, що попит на автомобілі Nissan на ринках країн третього світу "волатильний".

У самій Японії фондовий ринок 4 листопада був закритий.

Останні новини стурбували інвесторів щодо короткострокових перспектив Nissan.

"Існує кілька сегментарних тенденцій, які грають не на користь Nissan, - зазначають в консалтинговій фірмі Frost & Sullivan. - Великий сегмент пікапів в США знаходиться на підйомі, а там Nissan не є провідним гравцем; країни з ринком, що формується на зразок Індії сповільнюються, валютні коливання з'їдають їх прибуток, у той час як сегмент електромобілів ще не набрав обертів".

Скорочення прогнозованого прибутку відбулося, незважаючи на оголошене компанією зростання прибутку на 6,5% за липень-вересень 2013 р. по відношенню до аналогічного періоду 2012 р. Чистий прибуток компанії в зазначений період склав 1,93 млрд дол.

Також Nissan оголосила про перестановки у вищому менеджменті компанії. Директор з виробничих питань Тошиюкі Сига був призначений на пост віце-голови компанії з зовнішніх зв'язків, управління активами та корпоративного управління. Функції директора з виробничих питань були розділені між трьома топ-менеджерами.