ua en ru

Акції Hewlett-Рackard обвалилися на 13%

Акції Hewlett-Рackard обрушилися на 13% до мінімальної відмітки за дев'ять місяців, після того як компанія оприлюднила невтішний прогноз по доходах. Про це повідомляє "Росія 24".

У 2013 р. знизиться виручка практично всіх підрозділів HP. Позитивних результатів компанія доб'ється лише у виробництві програмного забезпечення.

Глава Hewlett-Рackard, Мег Уїтман, озвучила прогноз особисто і підкреслила, що реального зростання прибули компанія доб'ється лише у фіскальному 2014 р., коли інвестиції, зроблені після того, як змінилося керівництво HP, почнуть окупатися.

В той же час експерти звертають увагу ринку на той факт, що менеджмент найбільшого в світі виробника комп'ютерів сьогодні лише розповів про свої проблеми, але не озвучив ніяких ідей, які могли б дозволити вирішити ці проблеми.

Тим часом очевидно, що план Уїтман з реструктуризації бізнесу поки буксує. Так, виручка підрозділу, який займається наданням послуг для корпоративних клієнтів, наступного року впаде на 11-13%. В результаті операційна маржа знизиться до 3%.

З 2010 р. HP втратила дві третини своєї біржової вартості, яка тепер впала до 30 млрд дол. Окрім помилок керівництва, компанія страждає від загального спаду продажів на світовому комп'ютерному ринку. Частково він обумовлений зростанням популярності мобільних пристроїв, таких як смартфони і планшетні комп'ютери. Сама HP неодноразово намагалася зайняти місце в цій ніші, але поки відчутного успіху не добилася.

Читайте також: Збиток Hewlett-Рackard в III кв. 2012 фіскального року досяг 8,86 млрд дол