ua en ru

Активісту Євромайдану вручено підозру у причетності до вбивства "беркутівців"

Активісту Євромайдану вручено підозру у причетності до вбивства "беркутівців" Фото: Іван Бубенчик (facebook.com/Іван Бубенчик)

Печерський райсуд вже почав розгляд справи Івана Бубенчика

Печерський районний суд вже почав розгляд справи Івана Бубенчика - учасника Євромайдану, якого підозрюють у причетності до вбивства співробітників "Беркут". Про це у коментарі РБК-Україна розказав директор департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

"Засідання вже почалася у приміщенні Печерського суду. Івану Бубенчику вручено підозру за статтями 348, 115 ч. 2, 263", - повідомив Горбатюк.

Як повідомляло "Громадське" у лютому 2016, Бубенчик - львів’янин, тренер у дитячій школі риболовлі та спорту, розповів, що був одним із тих, хто стріляв у силовиків.

"Щоб створити ефект сарафанного радіо треба вбити два - три командира. Я обрав для себе двох. А далі вже не треба вбивати було, далі я стріляв в ноги. Коли я вже дійшов до профспілок, - патрони в мене закінчились. Вже права сторона тікала, кидали все, що було, бо ніхто не хотів віддавати життя за того г***она Януковича", - цитує видання Бубенчика.

Нагадаємо, у 2017 році Апеляційний суд Києва помістив у СІЗО на один місяць без права внесення застави, а згодом звільнив з-під варти колишнього бійця спецпідрозділу "Беркут" Сергія Лободу, якого підозрюють у нападі на активістів "Автомайдану" 23 січні 2014 року.