ua en ru

Агентство Moody's знизило рейтинг найстарішого банку світу BMPS до "сміттєвої" категорії

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило рейтинг найстарішого банку світу - італійського Banca Monte dei Paschi di Siena (BMPS) - на два ступені. Довгостроковий рейтинг по банківських депозитах і зобов'язаннях був знижений агентством з Baa3 до Ba2 з "негативним" прогнозом. Таким чином, рейтинг заснованого в 1472 р. BMPS опинився в "сміттєвій" неінвестиційній категорії.

Як наголошується в оприлюдненому сьогодні прес-релізі Moody's, існує "вкрай висока" вірогідність того, що банку незабаром може знадобитися додаткова фінансова допомога.

Через боргову кризу в Європі найстаріша кредитна організація світу потрапила у вкрай скрутне фінансове становище і в червні 2012 р. змушена була попросити у італійської влади фінансову допомогу в розмірі 1,5 млрд євро. Одночасно BMPS оголосив про розраховану на декілька років програму скорочення персоналу, згідно з якою до 2015 р. кредитну організацію покинуть 4,6 тис. осіб.

BMPS був заснований в 1472 р. в Сієні. В даний час має близько 2 тис. відділень, є одним з провідних банків Італії. У 2011 р. банк зафіксував збиток у розмірі 4,69 млрд євро.

Читайте також: Moody's зберегло кредитний рейтинг Citigroup з "негативним" прогнозом