ua en ru

В Афганістані бойовики напали на прикордонну заставу, загинуло 15 військових

В Афганістані бойовики напали на прикордонну заставу, загинуло 15 військових Фото: війна в Афганістані (Paula Bronstein / Getty Images)

В Афганістані бойовики "Талібану" напали на прикордонну провінцію Фарах

Щонайменше 15 силовиків загинули в провінції Фарах на заході Афганістану в результаті нападу, яке бойовики здійснили 10 березня. Про це повідомляє видання Радіо Свобода.

Всього, згідно з повідомленням, серед загиблих сім військових і вісім поліцейських, ще троє співробітників сил безпеки вважаються зниклими без вести.

Також повідомляється, що за інформацією місцевої влади, більше 30 бойовиків були вбиті після того, як урядові підрозділи попросили про повітряну підтримку.

Пізніше представник талібів Забігулла Муджахід повідомив, що відповідальність за напад бере на себе угрупування "Талібан".

Розташована вздовж кордону з Іраном провінція Фарах протягом останніх тижнів відбулося ареною інтенсивних атак талібів. Уряд Афганістану розгорнув сотні додаткових військових в провінції, щоб перешкодити настанню "Талібану".

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в лютому цього року, близько 20 солдатів афганської армії загинули при атаці талібів на військову базу в провінції Фара