ua en ru

Адвокат повідомив деталі затримання активістів у суботу у Києві

Адвокат повідомив деталі затримання активістів у суботу у Києві Фото: затримання активістів (facebook.com/stas.kozluk)

Найєм наголошує, що затримання були незаконними

Адвокат Масі Найєм повідомив деталі затримання активістів у суботу 9 лютого у Києві на Контрактовій площі, а також сутичок біля райвідділку. Про це він заявив на прес-конференції "Незаконне затримання, побиття і грабіж поліцією учасників акції "Хто замовив Катю Гандзюк?", передає кореспондент РБК-Україна.

Найєм заявив, що речі активістів вилучили не на підставі протоколів обшуку, а газові балончики були вилучені без відповідних документів.

"Потім розпочався конфлікт. Коли ми спустились вниз після обговорення моменту повернення речей з начальником відділку, активісти вже лежали обличчям до підлоги. Жодних протоколів складено не було", - розказав він.

Найєм також роз'яснив момент із нібито захватом будівлі.

"Те, що я бачив в протоколах, які складались, але не були вручені..Те, що бачив я, не можна назвати захопленням. Якби вони хотіли захопити, вони б не стояли в фойє, а пройшли далі. Хлопці не мали наміру захопити будівлю. Згідно КПК, захоплення будівлі передбачає умисел, вчинення умисних дій з цією метою. Не було у хлопців мети використовувати цю будівлю з якимось умислом", - повідомив він.

Нагадаємо, під час проведення акції "Хто замовив Катю Гандзюк" на Контрактовій площі в Києві 9 лютого було затримано 15 осіб.

У поліції повідомили, що групу активістів було затримано для попередження провокацій, адже "молоді люди були із прикритими обличчями. Їх доставили в управління поліції для встановлення анкетних даних та надання пояснень". Зі слів працівників поліції, в затриманих виявили зеленку, ножі, газові балончики та пістолет. Згодом усіх затриманих відпустили.