ua en ru

Адвокат розраховує на закриття справи проти побитих у Києві активістів

Адвокат розраховує на закриття справи проти побитих у Києві активістів Фото: постраждалі активісти (РБК-Україна)

Проти активістів відкрили справу за хуліганство і насильство стосовно правоохоронців

Адвокат Віктор Мороз не виключає, що справу проти побитих активістів 9 лютого в Києві закриють через відсутність складу злочину. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, начальник поліції Києва Андрій Крищенко подає інформацію про дії правоохоронців у вигідному для себе світлі.

"Те, що Крищенко вчора зачитував на брифінгу, це інформаційно-аналітична довідка. Його вибачення за крик ("Лягай, Бандера!", - ред.) - це ніщо. Підозри активістам не вручено. Крищенко спотворює інформацію і надає її у вигідному для себе світлі", - зазначив Мороз.

Він додав, що відомості щодо побиття активістів внесено до ЄРДР. На сьогодні зареєстровано кримінальне провадження відносно активістів за двома статтями Кримінального кодексу: 296 ("хуліганство") і 345 ("погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу").

"Я думаю, що справу закриють через відсутність складу злочину. Загалом 22 особи було затримано, у провадженні фігурують 20 невстановлених осіб", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше адвокат Маси Найєм розповів деталі затримання активістів у Києві на Контрактовій площі, а також зіткнень біля райвідділу.

Раніше також у поліції пояснили, чому відпустили затриманих активістів.