ua en ru

Адвокат одного з обвинувачених у терактах в Дніпропетровську звернеться до Європейського суду з прав людини

Печерський районний суд Києва відхилив сьогодні скаргу на бездіяльність Генеральної прокуратури України при розгляді заяви про фальсифікацію слідством доказів причетності обвинуваченого в терактах Дмитра Реви до вибухів у Дніпропетровську та інших містах України. Про це повідомив адвокат Реви Віталій Погосян, передає радіо "Свобода". За його словами, по суті "суд вважає, що Генпрокуратура не діяв".

Він також повідомив, що суд сьогодні також відмовився зобов'язати Генпрокуратуру внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про підробку доказів причетності Реви до злочину. Суд мотивував своє рішення тим, що вже діє новий Кримінально-процесуальний кодекс з новою процедурою розгляду таких заяв.

Рішення Печерського райсуду Києва, згідно з текстом постанови, не може бути оскаржене в українських судах, тому адвокат готує звернення до Європейського суду з прав людини. "Скарга буде подана до Нового року", - зазначив Погосян.

Захист стверджує, що єдиний доказ проти обвинуваченого в терактах Реви було сфальсифіковано співробітниками міліції під час обшуку. Сторона звинувачення поки це не коментує.

Нагадаємо, 27 квітня цього року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйона доларів. Серед підсудних - дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також обвинувачують у скоєнні ще семи терактів у різних містах України.

Читайте також: Обвинувачені в терактах в Дніпропетровську визнані психічно здоровими, - обвинувачення