ua en ru

Адвокат обвинуваченого у вбивстві 17 мирних афганців заявив, що влада США приховує докази

Джон Браун, адвокат американського сержанта Роберта Бейлса, який звинувачується у вбивстві 17 мирних афганців, заявив, що уряд США приховує докази від захисту. Браун зазначив, що представникам захисту обіцяли доступ до очевидців події, які перебували в госпіталі, але пізніше з'ясувалося, що ці люди зникли, передає Associated Press. Крім того, юрист зазначив, що уряд США не передало потрібних документів адвокатам обвинуваченого.

У спеціальній заяві, випущеній від імені сторони захисту, говориться, що "сторона звинувачення приховує докази, в той час як потенційні свідки та очевидці зникають". "Це обурливо. Те, що вони (звинувачення) роблять - це, по суті, приховування доказів. І єдина причина приховувати докази - це відсутність доказів", - заявив Браун на прес-конференції. За словами адвоката, в даний час Бейлса чекає психологічна експертиза, яка триватиме до двох місяців.

Група юристів, які ведуть захист Бейлса, намагалася отримати доступ до поранених цивільним особам, які перебували в госпіталі в Кандагарі, але отримала відмову. Захисту не була надана інформація, де знаходяться свідки, які завершили лікування. Крім цього, адвокати не отримали доступу до відеоплівці, на якій зображений Бейлс в ніч 11 березня 2012, коли були здійснені вбивства.

Представники армії США ніяк не прокоментували звинувачення Брауна.

Нагадаємо, американський сержант Бейлс звинувачується в умисному вбивстві 17 афганців, шести замахах на вбивство і шести випадках застосування насильства. Він міститься в американській військовій в'язниці, де і пройде суд. Деякі свідки злочину будуть привезені на судові слухання в США, а інші будуть брати участь в процесі за допомогою відеозв'язку.