ua en ru

Адвокат: у НАБУ проігнорували повідомлення про час прибуття Труханова в Київ

Адвокат: у НАБУ проігнорували повідомлення про час прибуття Труханова в Київ Фото: Геннадій Труханов (facebook.com/gennadiytruhanov)

Адвокат заявив, що 13 лютого особисто подав відповідне повідомлення в НАБУ

В Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) проігнорували офіційний лист адвоката, в якому повідомлялося про час прибуття мера Одеси Геннадія Труханова в Київ і прибуття його в офіс антикорупційного бюро. Про це одеським ЗМІ заявив адвокат Олександр Лисак.

За його словами, 13 лютого ним особисто було подано повідомлення у НАБУ про те, що 14 лютого Труханов прибуде до Києва і відразу ж попрямує в антикорупційне бюро для участі в слідчих заходах.

У документі повідомлялося, що, дізнавшись про те, що в Одеську міськраду передано повідомлення про підозру його у вчиненні кримінального правопорушення, Труханов прийняв рішення перервати відрядження і "прибути в Україну з метою проведення необхідних слідчих дій, необхідних для захисту своїх інтересів, а також припинення будь-яких спекуляцій на тему ухилення від органу досудового розслідування".

В документі зазначено номер рейсу, дата та час прибуття літака, на якому прилітає мер Одеси в аеропорт "Бориспіль".

Тим не менш, як повідомив адвокат, співробітники НАБУ "проігнорували дане повідомлення і застосували примусові заходи, у яких не було ніякої необхідності". Мало того, за словами захисту, на даний момент в антикорупційному бюро заявляють, що ніякого листа з повідомленням не отримували. У той же час на документі стоять вхідні реквізити НАБУ від 13 лютого поточного року.

Фото: odessa.online

Адвокат: у НАБУ проігнорували повідомлення про час прибуття Труханова в Київ