ua en ru

Адвокат ГРУшника Єрофєєва спростовує загибель свого підопічного

Адвокат ГРУшника Єрофєєва спростовує загибель свого підопічного Фото: Євген Єрофєєв (УНІАН)

В Україні його засудили на 14 років позбавлення волі за звинуваченням у "тероризмі", але після оголошення вироку обміняли на Надію Савченко

Колишній адвокат бійця Головного розвідувального управління Міністерства оборони РФ Євгена Єрофєєва Оксана Соколовська стверджує, що той живий і його здоров'ю нічого не загрожує. Про це передає ВВС.

"Це все дурниці. Мій колишній підзахисний живий і здоровий, лікує руку. Вчора, коли пішли заяви про його смерть, я зв'язувалася з його родичами, дізнавалася про його стан. Все добре", - у коментарі ВВС Україна прокоментувала Оксана Соколовська інформацію нібито після обміну в травні 2016 його в Росії "прибрали".

Однак адвокат уточнила, що особисто з ним не спілкувалася.

Зазначено, що Єрофєєва взяли в полон в бою в Луганській області 17 травня 2015 року. В Україні його засудили на 14 років позбавлення волі за звинуваченням у "тероризмі", але після оголошення вироку обміняли на Надію Савченко.

Також на суді він заперечував, що на момент затримання був військовослужбовцями РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що полонений російський військовослужбовець Віктор Агєєв заявив, що після обміну затриманого на Донбасі російського ГРУшника Євгена Єрофєєва в Росії "прибрали".

"Навіть, якщо потім коли-небудь повернуся в Росію - що далі? Чув, що стало з ГРУшником Єрофєєвим, коли він повернувся? Його просто прибрали. Вбили. Я знаю точно. Про це всі говорять: і там, і тут, на цій стороні. Всі знають, що з ним це зробили. Тому що наговорив зайвого?" - заявив Агєєв.

На його думку, просто так не стали б говорити про вбивство, якщо б його не було.