ua en ru

Адмірал США допустив ядерний удар по Китаю за наказом Трампа

Адмірал США допустив ядерний удар по Китаю за наказом Трампа Фото: Скотт Свіфт (en.wikipedia.org)

Пізніше представник Тихоокеанського флоту заявив, що відповідь генерала стосувалася не конкретної ситуації

Командувач Тихоокеанським флотом США адмірал Скотт Свіфт заявив, що завдасть наступного тижня ядерного удару по Китаю у разі, якщо президент Дональд Трамп віддасть такий наказ. Таким чином Свіфт відповів на питання, що йому задали під час виступу в Австралійському національному університеті в Канберрі, повідомляє Associated Press.

"Відповідь буде: "Так". Кожен військовий дав присягу захищати конституцію Сполучених Штатів від усіх ворогів, як зовнішніх, так і внутрішніх, і підкорятися наказам офіцерів і президента Сполучених Штатів як призначеного нам головнокомандувача", - заявив адмірал.

Підкреслюється, що пізніше представник Тихоокеанського флоту капітан Чарлі Браун пояснив, що у своїй відповіді адмірал підтвердив верховенство принципу цивільного контролю над діяльністю військових. Браун заявив, що відповідь генерала стосувалася не конкретної ситуації, а цього принципу в цілому, тобто готовності військових виконати наказ головнокомандувача.

Нагадаємо, Північна Корея в 2018 році може створити ракету для удару по Сполученим Штатам Америки. Зокрема, американська розвідка переглянула прогноз з приводу термінів завершення Північною Кореєю роботи над балістичною ракетою, здатною досягти материкової частини США, і скоротила його до одного року.