ua en ru

Адміністрація Трампа хоче приховати частину документів про вбивство Кеннеді

Адміністрація Трампа хоче приховати частину документів про вбивство Кеннеді Фото: Джон Кеннеді (flickr.com-usembassynewdelhi)

У Білому домі вважають, що архів містить дані, публікація яких все ще може нашкодити нацбезпеці

Адміністрація Дональда Трампа має намір перешкодити публікації повного архіву документів про вбивства 35-го президента США Джона Кеннеді, який, відповідно до закону, має бути розсекречений 26 жовтня 2017 року. Про це з посиланням на обізнані джерела повідомляє Politico.

Закон про 25-річну заборону на публікацію цих документів ухвалено Конгресом у 1992 році при президенті Джорджі Буші-старшому. Тоді спеціальна комісія зібрала документи в окремий архів і рекомендувала з міркувань національної безпеки зробити їх секретними ще на 25 років.

Однак, як зазначається, в цей архів потрапили також сотні сторінок документів, які відносяться до часу роботи комісії, до 1990-х років. За словами джерела видання, в Білому домі вважають, що вони містять інформацію, публікація якої може все ще нашкодити національній безпеці. Наголошується, що в них описані розвідувальні операції, які відбувалися порівняно недавно, і Трамп може відмовитися розсекретити ці документи.

При цьому видання не уточнює, про який саме обсяг даних може йти мова, кажучи тільки про сотні сторінок документів. Переважна більшість даних, які знаходяться в архіві, були створені в 60-х і 70-х роках минулого століття і вони, ймовірно, будуть вперше опубліковані в повному обсязі.

У Білому домі виданню заявили, що постараються зробити все для того, щоб опублікувати максимальний обсяг даних.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в США мільярдер із Каліфорнії Том Стаєр розпочав кампанію з імпічменту президента США Дональда Трампа.