ua en ru

ПАТ "Центренерго" звинувачують у розкраданні держкоштів на суму 300 млн грн

Слідчим управлінням внутрішніх справ у Харківській області відкрито кримінальне провадження (внесено в реєстр досудових розслідувань кримінальне провадження під номером 12014220000000725) у відношенні посадових осіб ПАТ "Центренерго" за статтею 191 ч.3 - розкрадання державних коштів.

Як стало відомо з джерел в обласному управлінні МВС, у справі фігурує група посадових осіб, відома як "Група Олега Коземко", яка з допомогою підставних компаній КСП "Пожтехніка" і ТОВ "Котлотурбопром" заволоділа у період 2013-2014 державними коштами на суму понад 300 млн грн.

Зокрема, даній групі інкримінується привласнення групою осіб, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем".

Джерела в МВС повідомляють, що дані порушення - лише мала частина тіньових доходів, порівняно з доходами від поставок вугілля марок "А", "П", "Р" на ТЕЦ.

"Постачання на ТЕЦ здійснює ДП "Вугілля України" та "інші постачальники". Відповідно чим більше обсяг постачань від "інших", тим вищий дохід у зацікавлених осіб і тим менше купують вугілля у державних шахт", - зазначає джерело.

Нагадаємо, у 2012 році з приходом в Міненерговугілля Едуарда Ставицького, через постачання вугілля на "Вугілля України" була налагоджена схема легалізації вугілля з копанок, яка приносила по 250-300 грн прибутку з кожної тонни.