ua en ru

Главу НБУ Гонтареву знову закидали фарбою та яйцями

Будинок глави Національного банку України (НБУ) Валерії Гонтарєвої вночі невідомі закидали фарбою та яйцями.

Будинок глави Національного банку України (НБУ) Валерії Гонтарєвої вночі невідомі закидали фарбою та яйцями. Про це Гонтарєва повідомила в ході круглого столу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Те, що це буде величезний потік необґрунтованих звинувачень, я не очікувала. Сьогодні в 5 ранку мій будинок атакувало 15 осіб. Вони атакували його великими лотками яєць і пакетами з фарбою. Для мене, людини, який прийшов робити справжні реформи, це дуже неприємний факт", - заявила Гонтарєва.

Вона зазначила, що тиск на неї в основному надають представники олігархічних кланів і недобросовісних банків.

"Той пресинг, який ми маємо сьогодні з усіх боків... Ви розумієте, чому такий пресинг. Тому що ми наступили на хвіст банкам, які займаються незаконними операціями та відмиванням грошей, олігархічним кланам, які більше не можуть отримувати ресурси в НБУ без адекватних застав і капіталізації", - заявила глава НБУ.

Також за її словами, в структурі Нацбанку також велика кількість людей, які здійснюють опір обраному курсу НБУ.

Нагадаємо, що за останні дні це не перша акція, спрямована проти голови НБУ - будівлю Нацбанку неодноразово закидали яйцями протестувальники, постраждалі від неконтрольованого падіння курсу гривні.

За словами учасників однієї з акції, вони вкрай обурені тим фактом, що Нацбанк протягом тривалого часу не виконує свої функції по контролю за стабільністю національної валюти.

"Нинішня глава Нацбанку Гонтарєва не проявляє ніяких зусиль. Чому гривня падає? Головна функція НБУ - контролююча. Чому вони не справляються зі своїми функціями? Не вміють або крадуть?", - задався питанням активіст акції.

При цьому учасники акції підкреслювали, що із-за падіння гривні катастрофічно зростають ціни.

Главу НБУ Гонтареву знову закидали фарбою та яйцями

Главу НБУ Гонтареву знову закидали фарбою та яйцями