ua en ru

В Абхазії у ДТП загинув "прем'єр-міністр" невизнаної республіки

В Абхазії у ДТП загинув "прем'єр-міністр" невизнаної республіки Фото: Геннадій Гагулия (tppra.org)

Геннадій Гагулія помер від отриманих у ДТП травм

В Абхазії в результаті аварії загинув так званий "прем'єр-міністр" невизнаної республіки Геннадій Гагулія. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на його прес-секретаря Діану Зантарія.

Повідомляється, що автомобіль Гагулії потрапив у ДТП біля Мюсери (Мисра) по дорозі з аеропорту російського Сочі. За попередніми даними, по дорозі до лікарні він був ще живий.

Також повідомляється, що кортеж їхав з аеропорту після візиту делегації невизнаної республіки до Сирії. Зазначимо, Гагулія тричі був абхазьким "прем'єром" з 1995 по 1997 рік, з 2002 по 2003 рік та з 25 квітня 2018 року. На момент загибелі йому було 70 років.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Сирія визнала незалежність Абхазії та Південної Осетії, які окупувала Російська Федерація в серпні 2008 року.

Згодом США і ЄС засудили це рішення сирійського уряду.

"ЄС стверджує, що рішення Сирії встановити дипломатичні відносини з Абхазією і Південною Осетією порушує міжнародне право і принцип територіальної цілісності", - повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк. Він також додав, що Євросоюз заявив про повну підтримку суверенітету і територіальної цілісності Грузії.