ua en ru

О.Турчинов: Рішення про призначення Ю.Луценка в.о. голови МВС було прийняте одноголосно.

Рішення про призначення Юрія Луценка в.о. голови МВС було міністрами одноголосно. Про це на брифінгу заявив перший віце-прем'єр-міністр України Олександр Турчинов, передає кореспондент РБК-Україна. На його думку, у парламенту не було жодних підстав на прийняття постанови про звільнення Ю.Луценка. На думку О.Турчинова, Верховна Рада звільнила Ю.Луценка щоб дестабілізувати ситуацію в країні і збільшити можливість фальсифікацій в другому турі виборів. "Урядовці вважають, що не повинен пройти кримінал, не повинна бути деморалізація МВС. Жодних підстав для зняття Луценка не було наведено, саме тому одноголосно всі члени Кабміну України прийняли рішення щодо призначення першим заступником голови МВС Ю.Луценка, з покладанням на нього виконання обов'язків міністра внутрішніх справ. Тобто сьогодні не відбулось фактично жодних кадрових змін у Міністерстві внутрішніх справ. Всього декілька годин Міністерство було без міністра", - зазначив О.Турчинов.

Він також додав, що попередньо уряд не планував введення додаткової посади першого заступника голови МВС. О.Турчинов наголосив, що все відбувалося згідно із законом і відповідне рішення уряду пройшло експертизу в Мін'юсті України. Таким чином, тепер у МВС троє перших заступників міністра.
Раніше сьогодні Верховна Рада звільнила Ю.Луценка з посади голови МВС, після чого Кабмін України призначив його в.о. голови МВС.