ua en ru

О.Турчинов закликає В.Ющенка підписати закон про виділення 608 млн грн на боротьбу з епідемією грипу.

Перший віце-прем'єр-міністр України Олександр Турчинов закликає Президента України Віктора Ющенка підписати, не зволікаючи, закон про виділення 608 млн грн на боротьбу з епідемією грипу. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, сьогодні Кабмін вже визначив напрямки, за якими будуть витрачені ці кошти, а саме 50% цієї суми піде фінансування міських та районних лікарень. Крім того, 108 млн грн буде спрямовано на виплату зарплати лікарям, 380 млн грн - на закупівлю медичного обладнання, 120 млн - на медикаменти та засоби захисту.

"Зволікання з прийняттям закону призведе до втрати часу. До закінчення бюджетного року залишилося близько тижня. Я закликаю президента, не зволікаючи, підписати цей закон негайно", - сказав він. Крім того, він закликав опозицію контролювати освоєння даних коштів.

Він додав, що нова хвиля епідемії сьогодні рухається зі Сходу України. "Але ситуація контрольована і всі лікарні забезпечені медикаментами", - сказав він.

Нагадаємо, що вчора представник Президента Віктора Ющенка у парламенті Ігор Попов заявив, що Президент має намір ветувати даний закон.