ua en ru

А.Стрижак: Заяви Ю.Тимошенко відносно діяльності КСУ є "прямою погрозою суду".

Голова Конституційного суду України (КСУ) Андрій Стрижак відзначає, що заяви лідера БЮТ Юлії Тимошенко відносно діяльності КСУ є "прямою погрозою суду". Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ви розумієте, це пряма погроза суду", - заявив А.Стрижак. За його словами, всі звинувачення Ю.Тимошенко, які стосуються спроб підкупу суддів КСУ, не відповідають дійсності.

А.Стрижак повідомив, що суддям ніхто не пропонував гроші для винесення рішення у справі щодо конституційності змін до закону про регламент Верховної Ради Україна.

Він додав, що суддів КСУ неможливо підкупити для прийняття рішення, оскільки будь-яке рішення КСУ приймається колегіально. "Нас 18 (суддів КСУ) і рішення приймаються колегіально... Коли політики заявляють про ці речі (підкуп), то ніхто не думає про механізм (підкупу) та про наслідки", - сказав А.Стрижак.

Також А.Стрижак заявив, що КСУ в будь-якому випадку не виноситиме рішення про конституційність чи неконституційність діючої коаліції, оскільки "нас про це не просили". "Ми розглядаємо на предмет конституційності норми закону про регламент ВР", - зазначив він.