ua en ru

А.Садовий: У 2010 р. аеропорт "Львів" працюватиме у звичному режимі.

Львівський аеропорт у 2010 році продовжує працювати у звичному режимі. Про це на брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, повідомляє прес-служба міськради. "Вчора (14 грудня) була проведена нарада в Міністерстві транспорту та зв'язку України під керівництвом заступника міністра пана Давидова. У нараді також брали участь представники інституту "Аеропроекту" та представники з питань безпеки. І було прийнято рішення, що у 2010 році летовище буде працювати у звичному режимі. Зараз буде ще підсилена команда проектантів. Щоб в 2011 році можна було також максимально довго використовувати злітну смугу. Можливо, на деякий час у 2011 році, якщо таке рішення буде прийнято, до Львова зможуть літати літаки невеликих габаритів - АН, АТР. Але це ще під питанням. Ми робимо все можливе, щоб аеропорт продовжував працювати у звичному режимі і в 2011. Це європейська практика, коли при реконструкції аеропорти не закривають", - зауважив А.Садовий.

Нагадаємо, що раніше міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко з листом щодо ситуації довкола реконструкції аеропорту. Зокрема, міський голова наголошував на недопустимості закриття на час. За словами львівського мера, дане питання є принциповим для міста, оскільки якщо припинити роботу аеропорту на 3-4 місяці існує велика загроза того, що авіакомпанії потім не відновлять польоти з нього.

А.Садовий зазначав, що поки немає точних даних, скільки потрібно буде вкласти в те, щоб аеропорт не закривався. Раніше називалася сума в 70 млн грн. "Навіть якщо це 70 млн грн, то це не причина для того, щоб закривати аеропорт", - сказав він. Мер нагадав, що аеропорт раніше планувалося закрити з квітня 2010 р.