ua en ru

А.Портнов відмовився займатися опротестовуванням результатів виборів в суді, - джерело.

Народний депутат від БЮТ Андрій Портнов вважає за безперспективне судове опротестовування результатів другого туру президентських виборів в Україні, і склав з себе повноваження з подальшого ведення відповідної юридичної кампанії з боку БЮТ. Про це "Дзеркалу тижня" повідомило близьке до А.Портнова джерело.

За інформацією джерела, А.Портнов і близькі до нього експерти з питань юриспруденції вважають, що успішно опротестувати результати другого туру виборів в суді і провести повторні вибори неможливо.
"Плюс визнання виборів Заходом, НАТО, ЄС, ОБСЄ, привітання Обами. Треба повністю втратити зв'язок з реальністю, щоб демонстративно не помічати такі очевидні речі", - уточнює джерело з оточення А.Портнова.
При цьому, за даними джерела, подібну позицію розділяють далеко не всі в БЮТ. Опоненти А.Портнова, що належать до так званій "групи Онопенко", зокрема, народні депутати Микола Катеринчук і Сергій Власенко, за словами джерела, "взяли в оборот лідера і повністю дезінформували керівництво фракції" щодо судових перспектив можливого скасування результатів другого туру виборів.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що А.Портнов призначений відповідальним за відстоювання позицій кандидата на посаду Президента України Юлії Тимошенко в судах.