ua en ru

Олександр Попов переконаний, що в Україні буде створений національний регулятор для встановлення тарифів на ЖКП.

Міністр з питань ЖКГ Олександр Попов переконаний, що в Україні буде створений національний регулятор для встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги. Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я думаю, що до осені ця проблема буде вирішена. Політичне рішення про термін створення такого регулятора, я думаю, буде прийнято не пізніше квітня-травня... Я впевнений, що регулятор в нашій країні буде", - наголосив міністр.

Разом з тим він вважає, що у 2010 р. такий регулятор ще може бути не створений у зв'язку із необхідністю скорочення контролюючих органів. "Тому можливо у цьому році буде досягнутий варіант компромісу, коли окремі відомства... візьмуть на себе функцію регулювання", - зазначив міністр.

Також О.Попов не виключає, що після 2014 р. можлива ліквідація Міністерства з питань ЖКГ. За його словами, відомство створювали для проведення реформи ЖКГ. Він зазначив, через 5 років після реалізації програми реформування ЖКГ, може постати питання існування міністерства як окремої структури, чи як підрозділу якогось іншого міністерства.

У свою чергу, народний депутат України, член комітету Верховної Ради з питань будівництва, ЖКГ і регіональної політики Зиновій Шкутяк вважає, що тарифи на ЖКП необхідно встановлювати не на загальнодержавному, а на місцевому рівні, оскільки кожен населений пункт має особливості.