ua en ru

О.Пасенюк вважає, що протистояння між ним та В.Онопенком не позначиться на розгляді у судах справ щодо президентських виборів.

Голова Вищого адміністративного суду України Олександр Пасенюк вважає, що протистояння між ним та головою Верховного суду України Василем Онопенком не позначиться на розгляді у судах справ, пов'язаних з виборами Президента України. Про це він повідомив сьогодні журналістам, передає кореспондент РБК-Україна. «Я думаю, що цей не позначиться. Це суб'єктивний фактор ... Я думаю, що будь-який адміністративний вплив на прийняття рішень в будь-якому суді чи то від голови ВАСУ, чи від голови ВСУ, фактично, у нас неможливий. Якщо такий вплив буде, про такий вплив всі будуть знати», - наголосив О.Пасенюк.

Також він зазначив, що зміна керівництва ВАСУ може позначитися лише на організаційній роботі. За його словами, Рада суддів України має якомога швидше прийняти рішення щодо призначення нового голови ВАСУ чи призначення О.Пасенюка повторно.

Також О.Пасенюк наголосив, що усі спроби пов'язати його зі справою Ігоря Зварича - це лише намагання скомпрометувати голову ВАСУ.