ua en ru

О.Пасенюк вважає, що він має залишитись на займаній посаді "хоча б на період виборів".

Голова Вищого адміністративного суду України Олександр Пасенюк вважає, що він має залишитись на займаній посаді "хоча б на період президентських виборів". Про це він повідомив сьогодні журналістам, передає кореспондент РБК-Україна. Він наголосив, що у законодавстві не прописаний механізм виконувача обов'язків голови суду при закінченні повноважень голови суду. За його словами, у законі лише зазначено, що при відсутності голови суду (під час відпустки, відрядження чи лікарняного) його обов'язки виконує перший заступник.

Також О.Пасенюк зазначив, що навіть за відсутності голови ВАСУ справи будуть розглядатися, але питання - в організації роботи. «Справи будуть розглядатись. Але справа в іншому - в організації роботи. У мене як у голови суду великий досвід організації роботи з проведення виборів ... Тому я повинен залишитись хоча б на період виборів», - наголосив він.

Нагадаємо, голова Верховного суду України Василь Онопенко звернувся до Ради суддів адміністративних судів України з проханням невідкладно надати рекомендацію про дострокове звільнення О.Пасенюка за неналежне виконання та перевищення своїх повноважень, порушення Конституції й законів України.

24 грудня 2009 р. спливає термін повноважень діючого голови Вищого адміністративного суду України О.Пасенюка. Згідно із законодавством, подання на призначення голови Вищого адміністративного суду готує голова Верховного суду України. Водночас діюча раніше норма про те, що подану кандидатуру затверджує Президент України, була скасована рішенням Конституційного суду. Таким чином, кандидатуру має затверджувати Рада суддів України, що не передбачено законами.