ua en ru

А.Парубій: Зміна керівництва фракції НУ-НС може відбудеться найближчими днями.

Зміна керівництва фракції НУ-НС може відбудеться найближчими днями. Про це журналістам заявив народний депутат фракції НУ-НС, член депутатської групи "За Україну!" Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна. "Це питання може ставитись в найближчі дні, або через тиждень. Зараз в середині депутатської фракції йдуть дискусії. Все більше і більше є прихильників цієї ідеї, що необхідно радикально змінювати стан справ у фракції. Я думаю, що до наступного пленарного тижня це питання буде вирішено", - сказав А.Парубій. Він наголосив, що у випадку кадрових змін у фракції питання про створення коаліції з Партією регіонів підніматися не буде, тому що відповідний пункт є в передвиборній програмі фракції.

Сьогодні також член фракції НУ-НС В'ячеслав Кириленко підтвердив, що у фракції розглядається питання про кадрові ротації, але він особисто цим не займається. "Юридична зміна керівництва фракції, це питання до тих, хто цим займатиметься, хто безпосередньо займається збором підписів. Ця ініціатива виходила не від мене, але я думаю, цей збір підписів ініціювали ті колеги, які думають, що фракція повинна мати самостійну позицію, на яку зважають і коаліція, і опозиція, оскільки відомо, що останніми місяцями відбувається незрозуміле", - сказав В.Кириленко.

Раніше джерело РБК-Україна у фракції НУ-НС повідомляло, що фракція зібрала близько 50 підписів за відставку голови фракції НУ-НС Миколи Мартиненко. За словами джерела, депутатські групи "За Україну", "Єдиний центр", УНП і група, яку пов'язують з Ігорем Коломойським, вже поставили свої підписи за відставку М.Мартиненка і членів керівництва фракції. "До нас може приєднатися ще частина депутатів від депутатської групи "Народна самооборона", але вони достатньо ненадійні партнери", - сказало джерело. Він також відзначив, що не виключено, що "новими заступниками нової голови фракції можуть стати Руслан Князевич (від групи Приват) і Тарас Стецькив - від "Самооборони". У нас вже все готово. Ми чекаємо тільки "Самооборону", - сказав співрозмовник агентства.